Hoe ga ik te werk als Coach?

Als Psychodynamisch Coach werk ik met verschillende methoden en technieken bij levensvraagstukken. Ik werk aan je ontwikkeling en ontplooiing om dromen en wensen te verwezenlijken. We gaan samen kijken naar dat, wat je in je leven ervaart en wat je anders wilt. Door naar een situatie te gaan en te onderzoeken wat je daarbij beleeft. Van daaruit verder kijken, jezelf in beweging brengen en mogelijkheden ontwikkelen, waarna je je dromen weer kunt realiseren.

Soms komen we erachter dat je last hebt van onverwerkte emoties en thema’s door bijvoorbeeld bepaalde gebeurtenissen in het verleden. 

Bij Psychodynamische Coaching ondersteun en stimuleer ik je bij het zoeken naar een betere balans van je zelfbeeld, verlangens en (onverwerkte) emoties. 

Tijdens de sessies worden verschillende technieken en werkvormen ingezet, toegespitst op jouw persoonlijke situatie.

Toekomstgericht

Rembrandt coaching is dus vooral toekomstgericht bezig.

Om stappen te zetten in het coaching traject heb je een aantal vaardigheden nodig. Met die vaardigheden krijg je inzicht in je persoonlijkheid, wat je in staat stelt om te leren van ervaringen. Het lijkt vaak logisch dat je leert van alle ervaringen, helaas is dat niet altijd zo. We hebben allemaal onze blinde vlek en allergieën. Het is de kunst om te leren van wat je niet ziet of van hetgeen je afwijst. 

Daarbij kan ik je helpen:

In een intakegesprek onderzoeken we de coachvraag en bespreken we of er voldoende wederzijds vertrouwen is om deze verder te onderzoeken. Afhankelijk van de vraagstelling kan er dan een coachtraject bepaald worden. Hierbij bespreken we frequentie, de tijdsduur en het aantal gesprekken. Een coachtraject bestaat meestal uit 5 tot 10 bijeenkomsten van ca. 1,5 uur, afhankelijk van het type coaching en de coachvraag. Meestal spreken we bijeenkomsten af met een interval van twee à drie weken.

Coachtraject

Een voorbeeld van een coachtraject kan er in hoofdlijnen als volgt uitzien:

  • Sessie 1: Intake
  • Sessie 2: Verdere definiëring van de coachvraag.
  • Sessie 3: Zelfanalyse van werk- en privéwensen.
  • Sessie 4: Onderzoeken van belemmeringen en persoonlijke wensen.
  • Sessie 5: Inzicht in drijfveren, belemmeringen, specifieke talenten.
  • Sessie 6: Nieuwe inzichten en gedrag verankeren.

Ik zat met vragen en onduidelijkheden. Privé liep alles op rolletjes maar op zakelijke gebied zat ik met vragen. Welke kant moet ik op? Hoe zeg ik vaker nee zodat het me minder stress oplevert en ik de kwaliteit kan leveren in m’n werk die ik graag wil? Omdat privé en zakelijk hand in gaan, heb ik samen met Rembrandt op fijne wijze een gepersonaliseerd traject doorlopen met vraagstukken en uitdagingen van opstellingen tot zelfreflectie, om mij op eerlijke wijze, zel...

Rob 36 jaar uit Elst

Met Rembrandt heb ik 6 fijne coach gesprekken gehad waar ik enorm tevreden over ben. In mijn traject rondom mijn werksituatie heeft hij me enorm geholpen en de gesprekken zo ingestoken dat ik, met zijn begeleiding, mijn eigen keuzes en meningen mocht en kon maken/hebben. Ik heb Rembrandt leren kennen als een gevoelsmens en hij heeft nooit zijn eigen mening in de gesprekken naar voren laten komen. Ik zou hem dan ook zeker iedereen aanraden.

Kim 27 jaar uit Elst

Rembrandt heeft bij mij veel verandering gebracht. De inzichten die hij mij heeft laten krijgen hebben mij veel opgebracht. Dit heeft bij mij een duidelijke verandering teweeggebracht. Het doel: Ik ben mezelf in alle situaties, is nog niet helemaal bereikt maar voelt mij een stuk zekerder en dit geeft vertrouwen dat het mij gaat lukken om hier verder in te groeien. Waren voor mij zeer waardevolle sessies welke mij, veel inzichten hebben gegeven over wie IK daadwerke...

Robina 57 jaar uit Utrecht

Rembrandt heeft mij geholpen in een periode waarin het niet zo goed ging met mij. Rembrandt luisterde, dacht mee aan het begrijpelijk maken van de dingen waar ik tegenaan liep, en bood handvaten om mij zo de weg naar een positiever zelfbeeld te wijzen. De sessies waren zeer plezierig en goed voorbereid, en door zijn flexibele houding en heldere communicatie waren afspraken makkelijk te maken.

Michiel 24 jaar uit Amsterdam

Rembrandt gaf mij tijdens de coachingsgesprekken het gevoel dat de problemen waar ik mee zat geen problemen waren waarvoor ik me hoefde te schamen. Er kleefde nooit een waardeoordeel aan de feedback die ik van hem ontving, wat de sfeer rondom onze gesprekken erg veilig maakte. Wel kon Rembrandt goed prikken door een rookscherm aan argumenten en redenaties die ik optrok, waardoor we het snel konden hebben over de dingen die me echt dwars zaten. Door vaak terug te kom...

Joost 24 jaar uit Wageningen

Mogen we u helpen met meer kleur in uw carrière of persoonlijke leven?