Relaties en conflicthantering

Een goede relatie & conflicthantering kent geen ‘winnaars’ of ‘verliezers’. Je staat niet tegenover elkaar in de boksring. Al lijkt het daar soms op. Een conflict hoeft niet agressief te worden. Goede conflicthantering werkt compleet geweldloos, op een gezonde en assertieve manier. Eentje die, zoals beloofd, iedereen met een goed gevoel naar huis stuurt. En met een gezond lijf.

Dat gevoel ‘gelijk’ te moeten krijgen – te moeten ‘winnen’ – in een conflict is namelijk totaal nutteloos. Of je wint of verliest maakt namelijk geen verschil voor je stressniveaus.

“Je zou verwachten dat de dominanten in een conflict, de alpha’s, minder last hebben van stress omdat ze vaker winnen. Onderzoek toont aan dat dat niet het geval is.” – dr. Joshua Gowin

In plaats van een winnaar en verliezer uitroepen, kun je door middel van conflicthantering beter een gezonde win-winsituatie creëren. Niemand ‘verliest’. Iedereen krijgt ‘gelijk’. Iedereen blij én er is harmonie. Dat is pas assertiviteit.

Maak gerust een afspraak met Rembrandt van Rembrandtcoaching voor een gratis intakegesprek om je te oriënteren op Relaties & Conflicthantering.

Met Rembrandt heb ik 6 fijne coach gesprekken gehad waar ik enorm tevreden over ben. In mijn traject rondom mijn werksituatie heeft hij me enorm geholpen en de gesprekken zo ingestoken dat ik, met zijn begeleiding, mijn eigen keuzes en meningen mocht en kon maken/hebben. Ik heb Rembrandt leren kennen als een gevoelsmens en hij heeft nooit zijn eigen mening in de gesprekken naar voren laten komen. Ik zou hem dan ook zeker iedereen aanraden.

Kim 27 jaar uit Elst

Rembrandt gaf mij tijdens de coachingsgesprekken het gevoel dat de problemen waar ik mee zat geen problemen waren waarvoor ik me hoefde te schamen. Er kleefde nooit een waardeoordeel aan de feedback die ik van hem ontving, wat de sfeer rondom onze gesprekken erg veilig maakte. Wel kon Rembrandt goed prikken door een rookscherm aan argumenten en redenaties die ik optrok, waardoor we het snel konden hebben over de dingen die me echt dwars zaten. Door vaak terug te kom...

Joost 24 jaar uit Wageningen

Rembrandt heeft mij geholpen in een periode waarin het niet zo goed ging met mij. Rembrandt luisterde, dacht mee aan het begrijpelijk maken van de dingen waar ik tegenaan liep, en bood handvaten om mij zo de weg naar een positiever zelfbeeld te wijzen. De sessies waren zeer plezierig en goed voorbereid, en door zijn flexibele houding en heldere communicatie waren afspraken makkelijk te maken.

Michiel 24 jaar uit Amsterdam

Rembrandt heeft bij mij veel verandering gebracht. De inzichten die hij mij heeft laten krijgen hebben mij veel opgebracht. Dit heeft bij mij een duidelijke verandering teweeggebracht. Het doel: Ik ben mezelf in alle situaties, is nog niet helemaal bereikt maar voelt mij een stuk zekerder en dit geeft vertrouwen dat het mij gaat lukken om hier verder in te groeien. Waren voor mij zeer waardevolle sessies welke mij, veel inzichten hebben gegeven over wie IK daadwerke...

Robina 57 jaar uit Utrecht

Ik zat met vragen en onduidelijkheden. Privé liep alles op rolletjes maar op zakelijke gebied zat ik met vragen. Welke kant moet ik op? Hoe zeg ik vaker nee zodat het me minder stress oplevert en ik de kwaliteit kan leveren in m’n werk die ik graag wil? Omdat privé en zakelijk hand in gaan, heb ik samen met Rembrandt op fijne wijze een gepersonaliseerd traject doorlopen met vraagstukken en uitdagingen van opstellingen tot zelfreflectie, om mij op eerlijke wijze, zel...

Rob 36 jaar uit Elst

Mogen we u helpen met meer kleur in uw carrière of persoonlijke leven?